zondag 2 augustus 2015

minimeubeltjes

Mijn vader maakte ooit een poppenhuis voor mij, compleet met verlichting en meubeltjes. Nadat ik ermee uitgespeeld was ging het naar een ander klein meisje en nu staat het in Finland bij een achternichtje. 


Ik kan me nauwelijks voor de geest halen hoe het eruitzag, wat ik me nog wel herinner zijn oranje en bruine meubeltjes... tegenwoordig noemen ze dat vintage.


Nou ja, ik ben zelf inmiddels ook best vintage ;) En gezien mijn voorliefde voor de wereld in het klein verzamel ik al een hele tijd poppenhuismeubeltjes en accessoires. Ik zoek op rommelmarkten en in kringloopwinkels en soms krijg ik wat, zoals een tijd geleden een hele doos met een schat aan vintage meubeltjes.


Niet alles helemaal compleet en hier en daar een beschadiging, maar juist die imperfectie maakt me blij. Daaraan kun je zien dat er echt mee gespeeld is :)


De meeste spulletjes zitten in een doos, maar ik denk dat ik ze er maar eens uit ga halen om wat foto's mee te maken, ze zijn tenslotte erg fotogeniek!kartonnen doosje 8 x 8 x 3 cm | poppenhuismeubeltjes


 -------------------------------------------------------------------------------------------
actuele informatie over het dingen-in-doosjes project vind je op facebook

6 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk, ik heb altijd nog de intentie om een poppenhuis te maken... (hoop gewoon dat er ooit een klein meisje hier door het huis huppelt ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo leuk om te doen! hele huizen doe ik niet meer, maar af en toe een kamertje... dat kan ik niet laten ;)

   Verwijderen
 2. Ook al ben je zelf vintage, dan mag je toch nog spelen met een poppenhuis?? Ik zou zeggen....gewoon doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan gewoon geen afstand doen van die fijne spulletjes... en ik vind dat je je innerlijke kind moet koesteren ;)

   Verwijderen